Atbildīga blekdžeka spēlēšana

Atbildīga blekdžeka spēlēšana

2015-08-07 14:10:41 - Braňo "Ace"

Gluži kā citām kāršu spēlēm, blekdžeka mērķis ir nodrošināt izklaidi, labu noskaņojumu, pievilcīgus laimestus un labi pavadītu laiku. Lielākā daļa spēlētāju nekad nepārkāpj līniju, aiz kuras sākas atkarības bīstamība. Taču dabā nepastāv likumu, kas pasargātu no aizraušanās un nonākšanas otrā, azartspēļu ēnas pusē.

Kā noteikt, vai man ir azartspēļu problēma?

Visbiežākā kļūda ir klasiska: „Ar mani tas nevar notikt, es visu kontrolēju.“ Tālu no patiesības! Tas var notikt ar jebkuru, un jums ir jābūt uzmanīgam, lai šis patīkamais laika pavadīšanas veids nekļūtu par nepatīkamu atkarību. Visgrūtāk ir atzīt savas kļūdas, un vēl grūtāk ir atzīt pašam sev, ka ir radusies problēma. Tādēļ nenovērtējiet par zemu pazīmes un vērojiet notiekošo. Kritiski aplūkojiet savu situāciju un uzdodiet sev dažus nepatīkamus jautājumus:

  • Vai, spēlējot azartspēles, cenšos atrisināt savas finansiālās problēmas?
  • Vai azartspēlēm tērēju vairāk naudas nekā varu atļauties?
  • Vai spēlēju darbā?
  • Vai spēlēju vairākas stundas dienā?
  • Vai pavadu vairāk laika, spēlējot azartspēles, nekā ar savu ģimeni?
  • Vai spēlēju biežāk nekā satiekos ar saviem draugiem?
  • Vai vienmēr mēģinu spēlējot atgūt finansiālos zaudējumus?
  • Vai atlieku savas problēmas „pēc šodienas spēles“?

Ja uz kādu no šiem jautājumiem atbildējāt ar „jā“, jums ir jāpievērš īpaša uzmanība savai situācijai. Ja atbildējāt ar „jā“ uz vairāk nekā vienu no tiem, acīmredzami ir pienācis laiks pārtraukt spēlēt un vērsties pēc profesionālas palīdzības. Jo jums ir azartspēļu atkarība, kas sāk ietekmēt jūsu dzīvi – vai to jau ir ietekmējusi.

Kā varu izvairīties no atkarības?

Nenovērtējiet par zemu savu vēlmi spēlēt pat tad, ja atbildējāt noliedzoši uz visiem iepriekšminētajiem jautājumiem. Spēlēšanas galvenais mērķis ir izklaide, nevis dzīšanās pēc absurdi lieliem laimestiem.

Ir svarīgi noteikt un ievērot dažu nosacījumus, lai nepieļautu, ka jūsu spēlēšana kļūst par atkarību.

Nosakiet finanšu ierobežojumus – uzvarām un zaudējumiem. Ja jūsu laimests vai zaudējumi pārsniedz noteikto apjomu, pārtrauciet spēlēt. Neatkarīgi no situācijas – veiksmes, neveiksmes, atrašanās uzvaru sērijas sākumā, vidū vai beigās, pārtrauciet spēlēšanu šajā dienā. Tādējādi izveidosiet labus ieradumus un, nosakot piemērotus ierobežojumus, nesasniegsiet ievērojamus zaudējumus.

Atvēliet spēlēšanai konkrētu laiku – nosakiet racionālu laiku ierobežojumu spēlēšanas ilgumam. Un ievērojiet šo ierobežojumu. Kamēr varat to ievērot, satraukumam nav pamata. Dažos kazino šo ierobežojumu varat iestatīt interfeisā.

Nekad nespēlējiet alkohola vai citu narkotisko vielu iespaidā – tas ir ļoti nozīmīgs nosacījums. Alkohols un citas narkotiskās vielas notrulina jūsu racionālo domāšanu. Vienmēr spēlējiet tikai tad, kad esat atpūties un labi izgulējies. Tādējādi jūsu spriestspēja būs optimāla.

Kā rīkoties, ja man ir azartspēļu problēma?

Ja jūtat, ka netiekat galā ar azartspēļu atkarību saviem spēkiem, vērsieties pēc profesionālas palīdzības. Šajās saitēs atradīsiet padomus, kas var palīdzēt:

Bet esam pārliecināti, ka spēlējot pavadītais laiks sniegs jums tikai izklaidi, un jums nekad nebūs jāapmeklē kāda no šīm saitēm.

Izmēģiniet iecienītās spēles bez maksas
Atlantic City Blackjack Kāršu spēle Microgaming Spēlēt
Blackjack Mania Kāršu spēle EASIT Spēlēt
European Blackjack GOLD Kāršu spēle Microgaming Spēlēt

Šajā tīmekļa vietnē tiek izmantoti sīkfaili, kas palīdz mums uzlabot parādītā satura kvalitāti. Sīkfailus var bloķēt pārlūkprogrammas iestatījumos. Apmeklējot un izmantojot mūsu mājaslapu, Jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai, kā aprakstīts mūsu Sīkdatņu lietošanas noteikumos.

Es piekrītu